Ghee Masło Klarowane Bio 220g Finck Ayurveda

28,49

Opis

Indyjski Sos Pomidorowy Tandoori Curry marki Pataks to aromatyczny sos pomidorowy z dodatkiem śmietanki, cebuli, imbiru, migdałów i wędzonej papryki. Sprawdzi się zarówno jako danie imprezowe, jak i pozycja w codziennym menu. Puść wodze kulinarnej fantazji i połącz sos z ulubionymi dodatkami, warzywami lub kawałkami smażonego mięsa. Stanowi tradycyjne połączenie warzyw i specyficznych przypraw oraz inspirację do przygotowywania dań kuchni Indyjskiej. Indyjski Sos Pomidorowy Tandoori Curry może nam służyć do: Potraw Kuchni Indyjskiej Różnych dań z ryżem Serwowania jako dip Masa netto: 350g Składniki Woda, cebula (8%), pasta pomidorowa (5%), cukier, śmietanka (mleko), masło (mleko), skrobia modyfikowana kukurydziana, olej rzepakowy, przyprawy, ocet spirytusowy, puree z imbiru, mielona cebula, sól, mielony czosnek, mielone migdały (0,3%), mielona wędzona papryka (0,3%), tamarynd, ekstrakt z papryki, kwas (kwas octowy). Wartość odżywcza Wartości odżywcze w 100g Wartość energetyczna 416 kJ / 100 kcal Tłuszcz 5,7 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 2,2 g Węglowodany 10,4 g w tym cukry 7,1 g Białko 1 g Sól 0,73 g Sposób użycia Doskonały do posmarowania Pieczywa Naam a także dodatek do rozmaitych potraw z ryżem. Przykładowy przepis: Łosoś Tandoori z warzywami w Indyjskim Sosie Pomidorowym Tandoori Curry Porcja dla 4 osób. Składniki: 450g sosu pomidorowego Pataks Tandoori 400g świeżego łososia bez skóry 200g różyczek brokułów 100g groszku (świeżego lub mrożonego) 400g ugotowanych ziemniaków 1 czerwona cebula 10 pomidorków koktajlowych Oliwa z oliwek Sól i pieprz do smaku Kolendra do dekoracji Sposób przygotowania: Piekarnik rozgrzej do temperatury 180°C. Brokuły gotuj do momentu, aż będą półtwarde. Naczynie żaroodporne wysmaruj olejem. Groszek ugotuj. Cebulę obierz i drobno posiekaj. Pomidorki koktajlowe przekrój na pół. Łososia pokrój w kostkę, a następnie oprósz go solą oraz pieprzem i przełóż do naczynia do zapiekania. Dodaj warzywa. Całość polej sosem pomidorowym Pataks Tandoori. Naczynie przykryj folią aluminiową. Piecz przez 40 minut. Przed podaniem potrawę można udekorować kolendrą i świeżym groszkiem cukrowym. Kulinarne inspiracje: Zamiast kurczaka możesz także użyć krewetki, inne rodzaje mięsa lub warzywa. Pamiętaj, aby odpowiednio dostosować czas gotowania do użytych składników. Informacja alergenna Produkt może zawierać orzechy i orzechy ziemne. Produkt odpowiedni dla wegetarian. Zalecane warunki przechowywania Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Szczegóły produktu Parametr Informacja Kraj Producenta Wielka Brytania Wegetariański Tak

Sosy i koncentraty

solance, dokończ rysunek, magnes na ścianę, wit c visanto, kolorowanki chomika, ulica 101 dalmatyńczyków, dorota wellman książki, czarny kotek, podręcznik astrologii praktycznej, prażone pistacje, nlp książka, celia 7 szminka, mleko owsiane przeciwwskazania, w stanie razem czy osobno, eline snel, c# zadania, suszona marakuja, wyrachowane, jak sie robi pranie, woda koloidalna, polska róża

yyyyy