Rapunzel Organiczne Masło Z Orzeszków Ziemnych, Chrupiąca – 250g
20,00zł
Description
Koreańskie kluski tteok / dduk w kształcie kulek, paczka 500gCiasto tteok, dla wielu znane lepiej pod angielską nazwą rice cake, wyrabiane jest z wody i kleistej lub niekleistej mąki ryżowej. Formowane na kształt słupków, krążków i kulek, stanowi bazę oraz dodatek do wielu potraw kuchni koreańskiej. W przeciwieństwie do japońskiego mochi, koreańskie kluski ryżowe mają bardziej zwartą, sprężystą konsystencję i wykorzystywane są przede wszystkim w daniach wytrawnych. Jednym z najbardziej znanych i najsmaczniejszych dań wykorzystujących rice cakes jest toppoki (tteokbokki / ddukbokki) – ryżowe „kopytka” w czerwonym, słodko-ostrym sosie, spotykane zarówno w restauracjach, jak i stoiskach z koreańskim street food.Kraj pochodzenia: KoreaSkład: ryż, sól rafinowana, alkoholPrzechowywanie: W lodówce, w temperaturze 0~4°C.——————————————————————————–Chcesz o coś zapytać? Pisz lub dzwoń:e-mail: biuro@paleczkami.pltelefon: +48 694 512 522Będzie nam miło odpowiedzieć na wszystkie Twoje pytania.——————————————————————————–
Kuchnie świata
amerykański zabójca, ciecierzycy, nasze wiersze, pasztet warzywny z kaszą jaglaną, dziewczyna z wieży, przegrać życie, kotarbiński traktat o dobrej robocie, bajka kicia kocia, potyczki ortograficzne, i sen, obrazki dla maluchów dinozaury, pszczoły książka, modlitwa zawierzenia jezusowi, puzzle gradient, źródło książka, alpaka mem, pieluchy pants
yyyyy